Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Městské misie Litoměřice 2010

Datum publikace23. 7. 2010, 18.00
TiskTisk

Biskupství litoměřické spolu s Kazatelským střediskem České dominikánské provincie připravuje na poslední červencový týden městskou misii. Od 25. 7. do 1. 8. 2010 bude ve městě působit misijní tým, jehož cílem je oslovit obyvatele města a představit jim křesťanskou víru a život církve.

Litoměřice: V sobotu 24. července 2010 se bude od 10 hodin konat v katedrále sv. Štěpána mše svatá, při níž litoměřický biskup Jan Baxant vyšle misionáře na misii v Litoměřicích. Misijní tým bude ve městě působit od neděle 25. července do neděle 1. srpna.

Misie jsou zaměřeny především na lidi, kteří stojí vně katolické církve. Mají být příležitostí k osobnímu rozhovoru o víře, křesťanství nebo o otázkách dotýkajících se smyslu a cíle života. Členové misijního týmu chtějí pozvat obyvatele města na připravený program a nabídnout jim rozhovor.

'Letní misie uskutečňujeme zhruba deset let a vidíme je jako jeden ze způsobů našeho dominikánského působení - totiž hlásat evangelium lidem, kteří jsou bez víry nebo je jejich víra jiná než katolická. Snažíme se lidi oslovovat a dáváme jim příležitost mluvit o Bohu, o křesťanství. Spíše než nějaké hromadné obrácení k Bohu odstraňujeme v rámci těchto akcí různé předsudky,' říká P. Pavel Mayer OP, spirituál misie.

Součástí misie bude bohatý kulturní a vzdělávací program - mj. divadelní představení (v kulturním domě, kostelích i na ulici), koncerty i zajímavé přednášky. Zvláštní program bude připraven pro děti nebo pro farníky. V rámci misie se uskuteční také Dny otevřených dveří místních kostelů, během nichž se budou moci návštěvníci seznámit s historií i kulturním významem katedrály sv. Štěpána, děkanským kostelem Všech svatých, kostelem sv. Jakuba a kostelem sv. Vojtěcha.

Její průběh bude zajišťovat tým misionářů, složený z dobrovolníků z celé země, řeholníků i laiků. Po celou dobu misie bude v Dlouhé ulici v Litoměřicích umístěn informační stánek se stálou službou, která bude zájemce seznamovat s programem a zodpoví jejich dotazy. Evangelizace bude probíhat jak v ulicích, tak v přímo v domovech - pokud budou dominikáni k osobní návštěvě pozváni.

Průběh misie na www.dltm.cz/misie2010

Soubory ke stažení

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou