Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Virtuální prohlídka svatopetrské baziliky

Datum publikace29. 7. 2010, 12.30
TiskTisk

Po krásách bazilik svatého Jana v Lateránu, svatého Pavla za hradbami a Sixtinské kaple je možné vidět při virtuální procházce na internetových stránkách Vatikánu (www.vatican.va ) také baziliku svatého Petra.

Vatikán: Bazilika je přístupná už několik dnů, a i když se rozhodně nevyrovná skutečné osobní prohlídce baziliky, zaznamenává tahle virtuální velký úspěch. Virtuální prohlídku chrámu, který uchovává tělesné ostatky apoštola Petra, umožnily tisíce fotografií pořízených uvnitř baziliky a jejich spojení do trojrozměrné projekce.

Jednotlivé objekty si návštěvník stránek může také přiblížit díky vysokému rozlišení fotografií. Na realizaci projektu se podíleli studenti z Villanova University v americké Pensylvánii. Jejich práce trvala dva roky.

 

Zdroj: RadioVaticana.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou