Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vstup do katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha

Datum publikace30. 7. 2010, 15.00
TiskTisk

Od pondělí 2. 8. 2010 bude vstup do některých částí katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha opět začleněn do prohlídkových okruhů Pražského hradu. Vstup do hlavní lodě chrámu zůstává zdarma, stejně tak jako vstup na bohoslužby a pro poutníky a farní skupiny.

Praha: Některá vyjádření k zpoplatnění vstupu do pražské katedrály sv. Víta, Vojtěcha a Václava je dobré upřesnit. V první řadě nejde o nic jiného než o návrat k takovému provozu, jaký byl dohodnut v předchozích letech mezi Správou Pražského hradu a Metropolitní kapitulou u sv. Víta v Praze a který se osvědčil.

Pro věřící a poutníky se naprosto nic nemění, mají vstup do katedrály zdarma. I běžný turista může bezplatně do katedrály až téměř do její poloviny. Regulovaný je vstup za oltář, kde se tísní davy turistů s průvodci. Pokud se ale chce někdo pomodlit u náhrobku sv. Jana Nepomuckého, pochopitelně bude bezplatně puštěn dál.

Vstupné pro skupiny zvláště zahraničních turistů zůstává i nadále stejné. Novinkou je, že návštěva katedrály je nově zařazena do obou průvodcovských okruhů. Vychází to z dohody mezi prezidentem Václavem Klausem a arcibiskupem Mons. Dominikem Dukou OP, kdy bylo zdůrazněno, že katedrála je po staletí nedílnou součástí Pražského hradu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou