Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sbírka na pomoc Pákistánu

Datum publikace3. 8. 2010, 18.30
TiskTisk

Charita ČR vyhlašuje sbírku na pomoc záplavami postiženému Pákistánu.

Pakistán, ČR: Na začátku monzunového období v poslední třetině července postihly Pákistán rozsáhlé záplavy. Masy valící se vody smetly obytné domy, mosty, školy, vodní zdroje i zdravotnická zařízení. Záplavy zasáhly více než tři miliony obyvatel a vyžádaly si již okolo 1500 obětí na životech. Mnoho lidí je stále nezvěstných. Počet obětí může narůstat rovněž kvůli epidemiím nakažlivých chorob, které na místě hrozí kvůli nedostatečným hygienickým podmínkám. Vzhledem k neustávajícímu dešti a hornaté oblasti je část zasaženého území stále obtížně přístupná pro záchranné týmy.

Přímo na místě již operují pracovníci čtyř partnerských Charit (Charita Pákistán, irský Trocaire, nizozemský Cordaid a americká CRS), kteří nepřetržitě vyhodnocují aktuální situaci a poskytují okamžitou pomoc. V tuto chvíli se naléhavě nedostává zejména pitné vody, základních potravin, zdravotního a hygienického materiálu a provizorních přístřeší a lékařské péče.

Na pomoc Pákistánu uvolnila Charita Česká republika částku 100 000 Kč ze svého krizového fondu. Částka bude poskytnuta místním partnerům na pokrytí nákupu základních potřeb (balíčky s potravinami, tablety na čištění vody, hygienické pomůcky apod.).

Charita Česká republika rovněž vyhlásila veřejnou sbírku. Na pomoc obětem povodní v Pákistánu je možné přispět na sbírkové konto Charity ČR:
3933682/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 132.

Děkujeme všem ochotným dárcům. 

Bližší informace:
Pavel Gruber, vedoucí oddělení humanitární a rozvojové pomoci, telefon: 731 604 078
Ilona Gajdíková, PR oddělení humanitární a rozvojové pomoci, telefon: 603 511 242

Jan Oulík
tiskové oddělení Charity ČR, telefon 603 895 984

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou