Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše Katolický týdeník č. 32/2010

Datum publikace4. 8. 2010, 19.00
TiskTisk

Do ulic Litoměřic vyrazili místní misionáři. Příkladem jim šel i tamní biskup Jan Baxant. O co vlastně v centru této severočeské diecéze šlo, se dočtete na titulní straně nového čísla KT, stejně tak i o rozsáhlejších přesunech kněží v olomoucké arcidiecézi.

Praha: Poutě a putování provázejí letní čísla Katolického týdeníku (KT) – tentokrát se představuje pouť za umělce. Stranou zájmu nezůstalo ani zařazení pražské katedrály do prohlídkových okruhů Hradu či přípravy na Celostátní setkání animátorů v Kroměříži.

Zahraniční rubrika představuje papežskou dovolenou a v rozsáhlejším rozhovoru přibližuje situaci v africkém Kongu i pomoc Charity tamtéž.

Tematická dvoustrana je tentokrát věnována moderní hudbě.

Odpovědny se pak zabývají problematikou pohřbu žehem a biblistka Mireia Ryšková se zamýšlí nad smyslem archeologického 'hledání' Noemovy archy.

Rubrika Kultura přináší recenzi filmového hitu letošního léta Počátek. KT navštívil farnost Jihlava v den znovuotevření tamějšího chrámu sv. Jakuba. Součástí KT je příloha Perspektivy. Více na www.katyd.cz

Srpnem vrcholí doba dovolených. KT vyhlašuje fotografickou soutěž o nejlepší snímek zachycující čtenáře, který čte KT na zajímavém 'dovolenkovém' místě. Fotografie lze zasílat na e-mail soutez@katyd.cz nejpozději do konce srpna. Tři nejzajímavější fotografie budou odměněny knížkou a filmem na DVD a nejlepší pak bude zveřejněna v některém zářijovém čísle KT.

Příště se dočtete: Polská Solidarita – před třiceti lety spustily polské odbory lavinu, která smetla komunisty z vlád států středu a východu Evropy. Mariino nanebevzetí jako znamení naděje. Přílohy: Doma a TV program.
Hlasování v anketě na www.katyd.cz: Uvítali byste, kdyby se kněží ve vaší farnosti nestřídali?

Jak předplatit Katolický týdeník?
Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:
Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno
tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz 

Hromadné objednávky farností přijímá:
Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6
tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160
 
Kontakt a více informací:
Katolický týdeník
Londýnská 44
120 00 Praha 2
tel.: 224 250 395
e-mail: sekretariat@katyd.cz
www.katyd.cz
 

Jiří Macháně, redakce KT
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou