Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mezinárodní kongres mládeže redemptoristů na Ukrajině

Datum publikace5. 8. 2010, 15.00
TiskTisk

Ve dnech 9. – 14. 8. 2010 se bude v ukrajinském Lvovu konat mezinárodní kongres redemptoristické mládeže, který pořádá místní Kongregace Nejsvětějšího Vykupitele (redemptoristé).

Lvov: V pondělí 9. srpna bude zahájen Mezinárodní kongres ukrajinské redemptoristické mládeže, který připravuje místní Kongregace Nejsvětějšího Vykupitele a potrvá do soboty 14. srpna 2010. Očekává se účast 500 mladých dobrovolníků z 20 evropských zemí, ale také ze Spojených států, Kanady a Ruska, kteří již delší dobu pomáhají svým vrstevníkům s přípravami. 'Jde o jedinečnou příležitost pro mladé, aby sdíleli své tradice a poznali kulturu a spiritualitu ukrajinského katolického byzantského obřadu,' řekl koordinátor kongresu P. Roman Lahiš italské agentuře SIR (Servizio Informazione Religiosa).

V programu dne bude vyhrazen čas na modlitbu, ale také na práci, místní tance a zpěv v duchu základní myšlenky redemptoristické mise. 'Je to také příležitost představit naši zem, jejíž kultura se formovala setkáním různých tradic: ukrajinské, polské, německé, rakouské, židovské a arménské,' doplnil P. Lahiš.

Mezinárodní kongresy redemptoristické mládeže se pořádají od roku 1987. Poslední se konal v roce 2007 v irském Limercku. Kongregace redemptoristů působí na Ukrajině od roku 1913.

 

Foto převzato.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou