Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

DMS na pomoc Pákistánu

Datum publikace6. 8. 2010, 15.30
TiskTisk

Ničivé záplavy v Pákistánu si již vyžádaly okolo 1600 obětí a zasáhly do života čtyř milionů lidí. Charita ČR včera (5 . 8. 2010) vyhlásila DMS na pomoc Pákistánu.

Pákistán, Praha: Charita ČR se zapojila do pomoci Pákistánu prostřednictvím svých partnerů, kteří se pohybují v zasažených oblastech a jsou aktivně zapojeni do záchranných prací. Situace je i nadále komplikovaná, předpovědi počasí předpokládají další srážky a situace postižených lidí se neustále zhoršuje.

Charita České republiky vyhlásila v úterý 3. srpna 2010 veřejnou sbírku, dárci mohou přispívat na konto 3933682/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 132. Od včerejšího dne (5. srpna) mohou dárci zaslat také dárcovskou SMS ve tvaru: DMS POMOCPAKISTAN na telefonní číslo 87 777.

Cena jedné DMS je 30 Kč, z této částky Charita ČR obdrží 27 Kč. Dárce dostane zpětnou SMS ve tvaru: Dekujeme. Vase DMS projektu pomoci Pakistanu Charity CR byla prijata. Vice informaci o DMS a vyuziti financi na www.darcovskasms.cz.

Poskytnuté finanční prostředky budou použity zejména na nákup a distribuci základních potřeb (pitná voda, potraviny, hygienické potřeby), provizorní ubytování a lékařskou péči.

Na pomoc Pákistánu uvolnila Charita ČR částku 100 000 Kč ze svého krizového fondu (finanční prostředky tohoto fondu pocházejí z výtěžku letošní Tříkrálové sbírky). Částka bude poskytnuta místním partnerům na pokrytí nákupu základních potřeb (balíčky s potravinami, tablety na čištění vody, hygienické pomůcky apod.). Všem dárcům upřímně děkujeme. 
 
Kontakt:

Ilona Gajdíková,
koordinátorka pomoci pro Pákistán,
oddělení humanitární a rozvojové pomoci Charity ČR,
telefon 603 511 242

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou