Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Národní týden rodiny 2010 v Brazílii

Datum publikace9. 8. 2010, 14.00
TiskTisk

Včera (8. 8. 2010) byl v Brazílii zahájen Národní týden rodiny 2010 (Semana national da familia), pořádaný Brazilskou biskupskou konferencí. Ukončen bude 14. 8. o vigílii slavnosti Nanebevzetí Panny Marie.

Brasílie (BR): Iniciativa nazvaná 'Rodina jako místo formování lidských a křesťanských hodnot' dospěla do svého 14. ročníku a bude se zabývat tématem 6. světového setkání rodin, které se konalo v Mexiku v lednu roku 2009.

Všechny diecéze a farnosti se zapojily do tohoto způsobu ochrany instituce rodiny před opakovanými pokusy o legalizaci alternativních forem občanského soužití. 'Během tohoto týdne církevní komunity, školy, kluby a sdružení, které spadají pod sekci pro pastoraci rodiny, mají prostor na to, aby připravily a zorganizovaly různé programy, které by znovu posílily rodinnou soudržnost a zdůraznily přednosti a hodnoty rodiny,' uvádí se v textu, který vysvětluje iniciativu.

Předseda biskupské komise pro život a rodinu P. Orlando Brandes dodal, že 'je to příležitost pro rodiny i všechny ostatní, aby uvažovali o tomto tématu nejen během národního týdne, ale i v každodenním životě'. V jednotlivých diecézích je připravena řada aktivit. Některé jsou společné pro všechny diecéze a farnosti v zemi, proto byl pro ně vydán krátký text 'A hora da família 2010' (Čas rodiny 2010), který vypracovala biskupská komise a obsahuje seznam oslav v komunitách, domech a školách.

V jednom projevu k biskupům Brazílie (severovýchodní oblasti) během návštěvy ad limina Apostolorum 25. září 2009 papež Benedikt XVI. zdůraznil: 'Co se týče pomoci rodinám, doporučují vám, abyste jim s přesvědčením předkládali ctnosti Svaté rodiny: modlitbu, úhelný kámen každého rodinného krbu, který je věrný vlastní identitě a svému poslání; pracovitost, pilíř každého zralého a odpovědného manželství; mlčenlivost, základ každé svobodné a účinné aktivity.'

S ohledem na říjnové volby v zemi vyzývají biskupové ve svém vyjádření mj. k tomu, aby byla do centra sociální činnosti postavena ochrana rodiny a života.
V rámci pastorace rodiny běží od 1. srpna 2010 národní kampaň na podporu kojení, 'které je vědci považováno za velmi důležité pro zdraví matky i novorozence a pro jeho vývoj'.

Logo převzato.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou