Lupa
Obsah Obsah
Portál

Sbírka Charity ČR na pomoc obětem povodní

Datum publikace9. 8. 2010, 9.45
TiskTisk

Do pomoci obětem povodní v severních a východních Čechách se zapojila také Charita ČR a vyhlásila finanční sbírku pro oběti srpnových povodní.

Praha: Konkrétní pomoc již začaly poskytovat příslušné místní Charity, například Oblastní charita Česká Kamenice a Oblastní charita Liberec.

Podle ředitelky Diecézní charity Litoměřice Růženy Kavkové pomohou po opadnutí velké vody místně příslušné Charity s monitoringem situace v postižených oblastech, zapojí se do místního šetření v domácnostech, se kterým již mají zkušenosti. Předpokládá také, že do jednotlivých domácností budou zapůjčeny tlakové ostřikovače ke smývání nečistot a vysoušeče, které byly v květnu zapůjčeny na severní Moravu a do Slezska. 

Po prvotní fázi bude následovat dlouhodobá pomoc s obnovou bydlení. 'Zaměříme se tradičně zejména na podporu nejzranitelnějších složek obyvatelstva, tedy seniorů a sociálně slabých, kteří nedokáží tuto těžkou situaci zvládnout sami,' uvedla ředitelka Diecézní charity Litoměřice Růžena Kavková.

Na pomoc obětem letošních povodní vyhlašuje Charita ČR veřejnou sbírku na konto: 5015003434/5500 u Raiffeisenbank, variabilní symbol 444 (majitelem konta je Diecézní charita ostravsko-opavská).

Dárci mohou přispět také zasláním dárcovské SMS ve tvaru: DMS POVODNE2010 na číslo 87777. (Cena jedné DMS je 30 Kč, z této částky Charita ČR obdrží 27 Kč.)

Poskytnuté finanční prostředky budou použity na krátkodobou pomoc a pomoc s obnovou bydlení pro znevýhodněné skupiny obyvatelstva v postižených oblastech.

Charita ČR pomáhala obyvatelům při řadě povodní v České republice od roku 1997. Více informací na stránkách www.charita.cz.
  
Jan Oulík
tiskové oddělení Charity ČR
tel. 603 895 984

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou