Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Celostátní setkání animátorů začíná už za pět dní

Datum publikace10. 8. 2010, 18.45
TiskTisk

Vrcholí závěrečné přípravy na Celostátní setkání animátorů (CSA), které se bude konat v Kroměříži ve dnech 15. – 21. 8. 2010. Organizátory jsou Sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK) a Asociace křesťanských sdružení mládeže (AKSM). CSA zapadá do přípravy na XXVI. světové dny mládeže v Madridu v roce 2011.

Praha: Cílem Celostátního setkání animátorů, které se uskuteční ve dnech 15. ‑ 21. srpna 2010 v Kroměříži, je formace, vzdělání a školení mladých lidí, kteří pracují jako dobrovolníci ve farnostech, školách a zařízeních pro volnočasové aktivity s dětmi a mládeží. Týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti animátorů, posílení jejich komunikativních, sociálních a pracovních kompetencí, a je zároveň součástí přípravy na XXVI. světové dny mládeže v Madridu 2011.

Hlavní program setkání bude v Kroměříži probíhat v tělocvičně Domova mládeže v ulici Pavlákové, kde bude sloužena i závěrečná mše svatá v sobotu 21. srpna od 9.15 hodin, při které budou dva mladí lidé (Jana Vránová a Antonín Dorazil) vysláni na celoroční dobrovolnickou službu do farnosti Nová Hradečná na Šumpersku. V průběhu týdne bude každý den mši svatou sloužit jeden z biskupů a svou účast již přislíbili arcibiskupové Dominik Duka OP a Jan Graubner a biskupové Pavel Posád, Karel Herbst, František Lobkowicz, František Radkovský, Jiří Paďour a Josef Kajnek. Program celého CSA hudebně doprovodí skupina Adorare, která zahraje také pro veřejnost v úterý 17. srpna od 18.00 hodin na Velkém náměstí v Kroměříži. Výtěžek koncertu bude odevzdán na pomoc zemětřesením poničenému Haiti.

Sekce pro mládež ČBK jako hlavní organizátor finišuje s přípravami. Upřesňují se počty účastníků a k dnešnímu dni je přihlášeno přes 450 animátorů. Dolaďují se detaily programu, nejrůznější organizační aspekty a dokončuje se řada dalších úkolů. Animátoři se stále ještě mohou nahlašovat na zajímavé odpolední přednášky přes internet do 13. srpna do 23.59.59 na webových stránkách http://csa2010.signaly.cz/, kde najdou i aktuální informace k programu či praktické informace k příjezdu a registraci účastníků.

Od středy 11. srpna přímo v Kroměříži cca 150 animátorů připraví zázemí pro vice než 450 mladých lidí ve věku 16 až 30 let. Přípravný tým je rozdělen do 19 pracovních skupin – počínaje týmy zajištujícími organizaci, pořadatelskou či lékařskou službu, stravování, ubytování účastníků, či výzodbu přes skupinky, které mají na starost program, jako jsou moderátoři přednášek, vedoucí skupinek, hudební doprovod, režie celého setkání nebo řeholní kavárna až po tiskový tým, fotografa a skupinku, která se stará o technické zázemí.

Průběh setkání křesťanské mládeže v Kroměříži po technické stránce zajišťuje společnost NWT Computer s.r.o., která je provozovatelem internetového obchodu Patro.cz. V rámci hmotného sponzoringu pro CSA zapůjčí vysokorychlostní laserovou kopírku, dvě černobílé laserové tiskárny, čtyři notebooky a spotřební materiál (kancelářský papír, materiál pro sesíťování počítačů, externí disk a dva flash disky). Společnost NWT Computer s.r.o. se systematicky a dlouhodobě věnuje podpoře studentských, kulturních i charitativních projektů a do konce roku 2010 plánuje takto podpořit v rámci Zlínského kraje tři podobné projekty.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou