Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní charita Litoměřice organizuje pomoc při povodních

Datum publikace11. 8. 2010, 21.45
TiskTisk

Dopis ředitelky Diecézní charity (DCH) Litoměřice Růženy Kavkové byl prostřednictvím všech Diecézních a Arcidiecézních charit rozeslán do měst a obcí České republiky. Vybízí všechny spoluobčany ke spolupráci s Charitou při pomoci postiženým povodněmi.

Praha, Litoměřice: Každý, kdo je schopen a ochoten pomoci, se může spojit buď s místní Charitou nebo přímo s DCH Litoměřice (migrace@dchltm.cz).

DCH Litoměřice je dále připravena uvolnit pro každou Oblastní či Farní charitu, která působí v postižených oblastech, dalších 50.000 Kč, ze kterých budou moci čerpat na přímou materiální pomoc.

Rovněž sbírky, které organizuje OCH Most, OCH Ústí nad Labem a OCH Hradec Králové významně materiálně podpoří činnost Charity. Výnosy sbírek budou v nejbližších dnech distribuovány do postižených oblastí. Sbírku jak materiální, tak finanční v pátek uzavírá také OCH Ostrov. Díky této skutečnosti se nám podařilo pokrýt potřeby v oblastech, ve kterých DCH Litoměřice působí.

K šedesáti dobrovolníkům z DCH Brno, kteří působí na Liberecku, přibude šest dobrovolníků z Havlíčkova Brodu, ti přijedou na pomoc do České Lípy. Co se týká dobrovolníků, jsou možnosti Charity naplněny, na zabezpečení dalších dobrovolníků tedy již nemá kapacity. 

Mezi aktuální potřeby nyní patří vysoušeče, kterých se stále nedostává v plné míře. Přestože k téměř stovce vysoušečů, které má prozatím k dispozici DCH Litoměřice, přibude dalších 30 z Olomouce určených pro Českou Kamenici, jsou vysoušeče stále nedostatkovým zbožím.

DCH Litoměřice také uvítala nabídku firmy Mironet, která zdarma nabízí osobám postiženým povodní vyčištění a znovu zprovoznění výpočetní techniky a elektroniky.

Díky výborným kontaktům DCH Litoměřice s německými partnery byla přislíbena podpora také ze zahraničí. 

Nejpotřebnější jsou tedy v tuto chvíli vysoušeče a finanční pomoc, kterou dále budeme směřovat do následné fáze pomoci, tedy přímé pomoci domácnostem.

Dary na charitní sbírkové konto k dnešnímu dni (11. srpna 2010) činí 543 093 Kč. Dárci také zaslali 13 190 DMS, což představuje částku 365 130 Kč. Celkem tedy přišlo Charitě na pomoc obětem povodní v Severních Čechách 908 223 Kč.
Všem dárcům upřímné díky. 

Více na stránkách www.charita.cz
 
Jan Oulík, Charita ČR, tiskové oddělení
tel. 603895984
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou