Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Kroměříži mladí lidé připravují setkání animátorů

Datum publikace13. 8. 2010, 11.00
TiskTisk

V Kroměříži začal 11. 8. 2010 týden příprav na Celostátní setkání animátorů, které se zde uskuteční od 15. do 21. 8. 2010. Kolem 120 animátorů připravuje zázemí pro zhruba 450 mladých lidí z celé České republiky. Někteří animátoři se kvůli povodním odhlásili a pomáhají na Liberecku.

Kroměříž: P. Vít Zatloukal, ředitel Sekce pro mládež České biskupské konference (ČBK), ve středu 11. srpna 2010 zahájil modlitbou a krátkým úvodním slovem přípravný týden Celostátního setkání animátorů 2010 (CSA), které se uskuteční od 15. do 21. srpna v Kroměříži. Kolem 120  členů organizačních týmů se sešlo, aby do neděle dokončilo přípravy na setkání, jehož se má účastnit na 450 animátorů z celé České republiky.

Kvůli srpnovým povodním v severních Čechách se z CSA v Kroměříži museli odhlásit dva účastníci, kteří pomáhají ve vesnicích Heřmanice a Raspenava na Liberecku, a jeden kněz z litoměřické diecéze P. Vít Audy, který k tomu řekl: 'Ve Frýdlantu voda zatopila místní kostel Nalezení sv. Kříže. Ten už je vyklizený a čeká na dezinfekci. Demolici se bohužel nevyhne zeď farní zahrady, ale z největšího bláta už jsme venku.' Při záplavách na Děčínsku a Českolipsku pomáhají další mladí lidé ze studentských katolických organizací: Vysokoškolského katolického hnutí VKH ČR nebo zlínské studentské organizace RR 49.

Letošního setkání animátorů se bohužel nedožil pražský skaut a animátor Jan Holub, který minulý týden podlehl zraněním, která utrpěl, když se na něj a jeho oddíl v Litvě zřítila budova. Poslední rozloučení, na které se chystají také někteří kněží z přípravného týmu CSA, proběhne dnes 13. srpna 2010 od 11.00 hodin v chrámu sv. Markéty v Praze na Břevnově.

Přípravný tým v Kroměříži je rozdělen do 19 pracovních skupin, spolu s ním zkouší v  Domově mládeže ve Štěchovicích také valašskokloboucká kapela Adorare, která bude Celostátní setkání animátorů v Kroměříži hudebně doprovázet. V úterý 17. srpna od 18.00 hodin na Velkém náměstí v Kroměříži zahraje Adorare také pro veřejnost a výtěžek z  dobrovolného vstupného poputuje na pomoc zemětřesením poničenému Haiti.

Během Celostátního setkání animátorů, jehož cílem je formace, vzdělání a školení mladých lidí, kteří pracují jako dobrovolníci ve farnostech, školách a zařízeních pro volnočasové aktivity s dětmi a mládeží, budou v sobotu 21. srpna na mši svaté v 9.15 hodin dva mladí lidé (Jana Vránová a Antonín Dorazil) vysláni na celoroční dobrovolnickou službu do farnosti Nová Hradečná na Šumpersku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou