Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka navštívil povodněmi zasažené Liberecko

Datum publikace15. 8. 2010, 17.00
TiskTisk

Pražský arcibiskup a předseda České biskupské konference Mons. Dominik Duka OP přijel v pátek 13. 8. 2010 do litoměřické diecéze, aby osobně navštívil místa zasažená ničivou povodní a seznámil se s jejími následky i jejich postupným odstraňováním.

Litoměřice: Po svém příjezdu do Litoměřic se arcibiskup Dominik Duka krátce pozdravil se zaměstnanci litoměřického biskupství a prohlédl si nově zrekonstruovanou budovu biskupské kurie.

Poté se odebral do sídla Diecézní charity Litoměřice, kde se setkal s její ředitelkou Růženou Kavkovou. Ta arcibiskupa podrobně informovala o rozsahu škod a o pomoci poskytované Charitou. Pražský arcibiskup jménem svým a jménem České biskupské konference ředitelce Kavkové poděkoval a vysoce ocenil činnost všech farních a oblastních charit v litoměřické diecézi a jejich aktivitu a nasazení při pomoci postiženým. Pražské arcibiskupství a Česká biskupská konference rovněž poskytly velkorysý finanční příspěvek obětem povodní.

Potom pražský arcibiskup společně s litoměřickým biskupem Mons. Janem Baxantem a generálním vikářem litoměřické diecéze P. Stanislavem Přibylem CSsR odcestoval do Raspenavy. Zde si v doprovodu místního duchovního správce doc. Miloše Rabana přímo na místě prohlédl škody způsobené sobotní povodní a jejich rozsah. R.D. Miloš Raban pražského arcibiskupa provedl poničenou obcí. Seznámil ho s následky ničivé vody a s postupujícími pracemi na jejich likvidaci. Také ho informoval o konkrétní pomoci, kterou obětem poskytuje farnost Raspenava a Mezinárodní centrum duchovní obnovy v Hejnicích. Arcibiskup Duka se též osobně setkal s některými obyvateli, kteří byli povodní přímo postiženi, a krátce s nimi pohovořil, aby je povzbudil.

Autor textu Martin Flosman. Fotogalerie zde.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou