Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka přijal střelkyni Maruškovou

Datum publikace18. 8. 2010, 18.00
TiskTisk

Arcibiskup pražský Dominik Duka OP přivítal 18. 8. 2010 v Arcibiskupském paláci na Hradčanském náměstí nejúspěšnější členku české reprezentační výpravy na 50. Mistrovství světa ve sportovní střelbě v Mnichově Lenku Maruškovou. Na památku hezkého setkání dostala od pražského arcibiskupa sošku Pražského Jezulátka.

Praha: Při přátelském rozhovoru měl pražský arcibiskup příležitost ještě více poznat svět českého sportu, který pro naši společnost není bez významu. Pražský arcibiskup, který je velmi otevřený všemu, co se děje i mimo katolickou církev a sleduje rovněž výkony českých sportovců, chtěl Lenku Maruškovou osobně poznat a poblahopřát jí.

Na soukromou audienci bez přítomnosti novinářů mu na Arcibiskupství pražské přivezla ukázat svou střeleckou výbavu i dvě čerstvé medaile z mistrovství světa za třetí místo v individuálním výkonu ve sportovní pistoli a stejné umístění českého ženského družstva. Jako výraz své hluboké úcty ke všemu, co otec arcibiskup činí ve prospěch věřících i pro společnost, mu Lenka Marušková věnovala jednu z perníkových medailí, kterou si vedle dvou bronzových z Mnichova přivezla. 'Jsem velmi ráda, že jste na tomto místě právě vy, otče arcibiskupe, protože dokážete oslovit i skupinu nevěřících a zajímáte se také o nás, sportovce,' řekla Lenka Marušková.

Mladá střelkyně, která již jako devatenáctiletá získala stříbrnou medaili na Letních olympijských hrách v Aténách v roce 2004, vybojovala na srpnovém mistrovství pro Českou republiku olympijskou kvalifikaci také do Londýna na LOH v roce 2012, a to jak ve vzduchové, tak ve sportovní pistoli.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou