Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 34/2010

Datum publikace18. 8. 2010, 18.30
TiskTisk

V neděli 15. 8. 2010 církev slavila slavnost Nanebevzetí Panny Marie. KT tentokrát zavítal do Staré Boleslavi, kde si poutníci mj. připomněli 360. výročí návratu Palladia – ochranného obrazu Českých zemí – a kde kardinál Miloslav Vlk obdržel čestné občanství města.

Praha: Domácí zpravodajství se znovu věnuje povodním v litoměřické diecézi, zejména pomoci církve, přibližuje i záměr postavit nový klášter dominikánek v Praze-Lysolajích. Zahraniční rubrika si všímá úbytků katolíků v Německu a v Rakousku a také Ramadánu jakožto fenoménu na západě Evropy. Stranou zájmu nezůstalo ani papežovo poselství komunitě v Taizé při příležitosti výročí smrti jejího zakladatele Rogera Schütze a sedmdesáti let od založení tohoto společenství.

Tematická dvoustrana je věnována blahoslavené Matce Tereze – na konci srpna totiž uplyne sto let od jejího narození. Stránka odpověden se věnuje genderovému pohledu na rozdílnost muže a ženy a též lhaní u dětí.

Kulturní rubrika přináší recenzi filmu Kajínek. KT také navštívil farnost Broumov. Součástí KT je příloha Perspektivy.

V srpnu vrcholí doba dovolených. KT vyhlašuje fotografickou soutěž o nejlepší snímek zachycující čtenáře, který čte KT na zajímavém dovolenkovém místě. Fotografie lze zasílat na e-mail soutez@katyd.cz nejpozději do konce srpna. Tři nejzajímavější fotografie budou odměněny knížkou a filmem na DVD a nejlepší pak bude zveřejněna v některém zářijovém čísle KT.

 

Příště se dočtete: Humor v církvi; Chybí v církvi humor nebo o něj naopak není nouze?; Poslední rozhovor se zesnulým básníkem a dramatikem Ludvíkem Kunderou; přílohy: Caritas, Doma a TV program; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

www.katyd.cz 

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou