Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výzva papeže ve prospěch obyvatel Pákistánu

Datum publikace18. 8. 2010, 18.15
TiskTisk

Dnes (18. 8. 2010) v 10.30 hodin vyšel Benedikt XVI. na balkon vnitřního nádvoří papežského letního sídla v Castel Gandolfu, aby se setkal s věřícími a poutníky, kteří se sešli na pravidelné středeční generální audienci. Závěrečnou část audience věnoval tragické situaci v Pákistánu.

Vatikán/Castel Gandolfo: Ve své katechezi se papež soustředil na životní odkaz svého předchůdce, sv. Pia X., kterého církevní kalendář připomíná 21. srpna. Poté pozdravil v různých jazycích přítomné skupiny věřících. Svůj projev ukončil výzvou k situaci obyvatel Pákistánu, který byl v uplynulých dnech zasažen katastrofální povodní. Audience byla ukončena modlitbou Páně a apoštolským požehnáním.

Výzva Benedikta XVI. za obyvatele Pákistánu

V této chvíli se v myšlenkách obracím na drahé obyvatele Pákistánu, zasaženého nedávno rozsáhlou povodní, která si vyžádala mnohé oběti na životech a velký počet rodin připravila o domov.

Svěřuji Božímu milosrdenství všechny, kteří tragicky zahynuli, a svou duchovní blízkost vyjadřuji jejich příbuzným a všem, kdo v důsledku této přírodní katastrofy trpí. Ať naši bratři, tak tvrdě zkoušeni, nezůstanou bez projevu naší solidarity a konkrétní podpory ze strany mezinárodního společenství!

 

Výzva Benedikta XVI.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou