Výroční zpráva Biskupství litoměřického 2009

Biskupství litoměřické připravilo výroční zprávu za rok 2009. Obsahuje souhrnné údaje o litoměřické diecézi. Připomíná významné události uplynulého roku, informuje o pastoraci, církevním školství, o komunikační, charitativní a stavební činnosti a hospodaření diecéze.
Publikováno: 25. 8. 2010 17:15

Litoměřice: Jak uvedl litoměřický biskup Mons. Jan Baxant v jejím úvodním slově: "Není to samozřejmě vyčerpávající sdělení jednotlivých činností života našeho pastoračního terénu, ale je to určitý nástin toho, že litoměřická diecéze má v české církevní provincii své místo."

Výroční zpráva je zveřejněna na webových stránkách Biskupství litoměřického - www.dltm.cz.

Autor článku:
Jana Michálková

6. neděle velikonoční - neděle modliteb za pronásledované křesťany

Blíží se 6. neděle velikonoční (9.5.), která bude v katolické církvi věnována modlitbám za pronásledované křesťany.
23.04.2021

Papež ke Dni země: Příroda nás potřebuje

Pandemie a klimatické problémy ukazují, že nemáme času na zbyt, přišel čas jednat, říká papež František ve videoposelství u příležitosti Dne země, který se tradičně slaví měsíc a dva dny po jarní rovnodennosti.
23.04.2021

Biskup Josef Nuzík k Roku rodiny Amoris laetitia

V době, kdy Svatý otec, stejně jako veliká část křesťanů, věnuje velkou pozornost současné pandemii a tomu, aby se při hledání řešení nezapomínalo na nejpotřebnější, současně vyhlašuje Rok rodiny připomínající jeho exhortaci Radost z lásky. K prožívání Roku rodiny Amoris laetitia v české a moravské církevní provincii zve delegát pro rodinu České biskupské konference Mons. Josef Nuzík.
22.04.2021

Globální „maraton“ modlitby růžence v měsíci květnu za ukončení pandemie COVID-19

Papežská rada pro novou evangelizaci ve středu 21. dubna uvedla, že „pro hlubokou touhu Svatého otce bude měsíc květen věnován modlitebnímu maratonu na téma ‘Modlitba k Bohu stoupala ustavičně z celé církve'“.

Osmdesát let od skonu prvního československého kardinála Karla Kašpara

Ve středu 21. dubna uplynulo 80 let od úmrtí prvního československého kardinála Karla Kašpara. Jak významnou roli sehrál 32. pražský arcibiskup v našich moderních dějinách?