Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poselství Benedikta XVI. nástupkyni bl. Matky Terezy

Datum publikace26. 8. 2010, 17.00
TiskTisk

Svatý otec Benedikt XVI. zaslal sestře Mary Prema, generální představené Misionářek lásky, poselství ke 100. výročí narození Matky Terezy z Kalkaty, které bylo dnes dopoledne (26. 8. 2010) přečteno během oslav v Mateřském domě sester v Kalkatě.

Vatikán: Poselství Svatého otce sestře Mary Prema, generální představené Misionářek lásky:

Srdečně zdravím Vás a všechny Misionářky lásky při příležitosti začátku oslav stého výročí narození blahoslavené Matky Terezy, zakladatelky Vaší kongregace a dokonalého vzoru křesťanských ctností. Věřím, že toto výročí bude pro církev a pro svět příležitostí k vyjádření vděčnosti Bohu za nedocenitelný dar, kterým byla Matka Tereza během svého života a je jím i nadále skrze láskyplnou a neúnavnou práci Vás, jejich duchovních dětí.

V přípravách na tento rok oslav jste se snažily přivést lidi blíž Ježíši, jehož žízeň po duší člověka je uspokojena vaší službou Jemu v těch nejubožejších lidech. Tím, že Matka Tereza s důvěrou odpověděla na volání Pána, potvrdila před světem slova sv. Jana: 'Milovaní, když nás Bůh tak miloval, máme se i my navzájem milovat. Když se milujeme navzájem, Bůh zůstává v nás a jeho láska je v nás přivedena k dokonalosti.' (srov. 1 Jan 4,11-12)

Kéž tato láska i nadále inspiruje Misionářky lásky, aby se velkoryse darovaly Ježíši, jehož vidí a slouží mu v chudých, nemocných, osamocených a opuštěných lidech. Povzbuzuji vás, abyste stále čerpaly ze spirituality a příkladu Matky Terezy a abyste v jejích šlépějích přijaly Ježíšovu výzvu: 'Pojď a buď mým světlem.' Duchovně se připojuji   k oslavám stého jubilea a s velkou láskou v Pánu uděluji z celého srdce Misionářkám lásky a všem, kterým slouží, své apoštolské požehnání.

Benedikt XVI.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou