Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Na diecézní pouti rodin byl vyhlášen program VEZMI A ČTI

Datum publikace30. 8. 2010, 19.15
TiskTisk

Vezmi a čti je název biblického programu brněnské diecéze pro období let 2010 – 2013, který vyhlásil diecézní biskup Vojtěch Cikrle v den svátku sv. Augustina na 7. diecézní pouti rodin ve Žďáru nad Sázavou v sobotu 28. 8. 2010. V celé brněnské diecézi bude představen Pastýřským listem v neděli 5. 9. 2010.

Brno: V sobotu 28. srpna na 7. diecézní pouti rodin ve Žďáru nad Sázavou vyhlásil brněnský biskup Vojtěch Cikrle nový biblický program pro období 2010-2013 nazvaný VEZMI A ČTI. Titul programu se odvolává na slavné 'tolle lege' (Vezmi a čti, rozuměj: vezmi a čti Boží slovo), známé ze života svatého Augustina, které bylo mocným motivem jeho obrácení. Biskup Cikrle vyhlásil a představil program na žďárské pouti právě v den svátku sv. Augustina. Následující týden, v neděli 5.září, se bude číst pastýřský list s tímto poselstvím v celé brněnské diecézi. Tentýž den budou také spuštěny internetové stránky s množstvím informací pro čtení Bible.

Biblický program VEZMI A ČTI je konkrétní odpovědí na pastýřský list českých a moravských biskupů, kteří vyzvali k přípravě na jubileum příchodu Cyrila a Metoděje v roce 2013. Jedním ze základních témat přípravy je právě Boží slovo, které soluňští bratři jakožto poklad víry do naší země přinesli. Program VEZMI A ČTI chce pomoci ke znovuobjevení tohoto bohatství, které má svoji hodnotu nejen pro věřící ve farnostech, ale obecně pro celou naši občanskou společnost.

Foto: Archiv Diecézního katechetického centra

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou