Lupa
Obsah Obsah
Portál

Skončilo setkání bývalých studentů Benedikta XVI.

Datum publikace30. 8. 2010, 18.50
TiskTisk

Ve dnech 27. – 29. 8. 2010 se v Centru Mariapoli v Castel Gandolgu konalo pravidelné letní setkání bývalých studentů současného papeže. Letos bylo zaměřeno na výklad dokumentů II. vatikánského koncilu. Benedikt XVI. se účastnil hlavních přednášek a v neděli předsedal mši svaté.

Vatikán: Při liturgii nejsou důležité vnější prvky, ale duchovní hloubka. To je jeden z přístupů, které Benedikt XVI. uvedl během setkání se svými bývalými studenty, kteří vytvořili tzv. Ratzinger Schüllerkreis. Zdůraznil také, že je třeba prohloubit liturgickou formaci, přičemž je nutné mít stále na zřeteli duchovní rozměr. V neděli dopoledne (29. srpna) sloužil mši svatou v Centru Mariapoli v Castel Gandolfu. Kardinál Christoph Schönborn, vídeňský arcibiskup, v homilii připomněl, že pokora od křesťana vyžaduje vždy prostý, vděčný a radostný pohled na Krista a na ostatní tvory.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou