Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Dominik Duka na leteckém dni a na výstavě koní

Datum publikace3. 9. 2010, 19.00
TiskTisk

V neděli 5. 9. 2010 se pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka OP zúčastní od 10.00 hodin letecké air show Czech International Air Fest, která se odehraje na letišti v Hradci Králové. Od 14.00 hodin bude přítomen Mezinárodní výstavě Koně v akci v Pardubicích, kde požehná chovatelům koní. 

Hradec Králové: Nad leteckým dnem převzal pražský arcibiskup patronaci spolu s předsedou senátu PČR Přemyslem Sobotkou, náčelníkem generálního štábu AČR Vlastimilem Pickem a primátorem Hradce Králové Otakarem Divíškem. Ke své návštěvě řekl: 'Vždy, když zavítám na královéhradecké letiště, vzpomínám s trochou nostalgie, kdy jsem jako malý obyvatel Hradce Králové obdivoval krásné uniformy letců a jejich neméně nádherné letouny. Pilotům i všemu leteckému personálu přeji a v modlitbě vyprošuji, aby ochráněni ode všeho nebezpečí využívali moderní, vysoce sofistikovanou techniku jen ke službě dobru.'

Od 14.00 hodin se tentýž den pražský arcibiskup zúčastní také Mezinárodní výstavy 'Koně v akci' v Pardubicích. Arcibiskup Dominik Duka požehná koním a jejich chovatelům.

Hlavním cílem dvanáctého ročníku je představení současného chovu koní v České republice a všech s ním souvisejících aktivit, s připomenutím jeho tradičních základů. 'Sdílím obdiv k překrásnému Božímu stvoření, kterým kůň bezesporu je. Jsem proto potěšen, že i jako arcibiskup mohu přicházet do kontaktu s těmito ušlechtilými zvířaty,' řekl arcibiskup Dominik Duka.

Dominik Duka ještě jako biskup Královéhradecké diecéze tradičně žehnal koním při Svatováclavských oslavách v Hradci Králové. Tentokrát nebude jediným duchovním, který se letošní výstavy Koně v akci zúčastní. O den dříve v sobotu 4. září požehná nový zvon pro Velkou pardubickou biskup Josef Kajnek.

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou