Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita děkuje dárcům na pomoc obětem povodní v Polsku

Datum publikace3. 9. 2010, 16.50
TiskTisk

Díky štědrosti dárců zaslala Charita ČR na pomoc obětem postiženým záplavami v Polsku částku 95 000 Kč, které se sešly na sbírkovém kontě díky štědrosti českých dárců. Prostředky budou využity na opravy sociálních zařízení v Kedzierzyni a v Sandomierzi, poničených povodněmi.

Česká republika/Polsko: Charita ČR vyhlásila 3. června 2010 veřejnou sbírku na pomoc postiženým, které v jižním Polsku zasáhly na přelomu května a června ničivé povodně, nejhorší za posledních 130 let. Kromě velkého množství soukromých domů byla silně poškozena i některá zařízení, která slouží k poskytování sociálních služeb nejvíce zranitelným skupinám společnosti, jako jsou zdravotně postižené děti a lidé bez domova.

Díky štědrosti individuálních dárců dnes (3. září) Charita ČR zaslala partnerské organizaci Caritas Polska (Polská Charita) dar ve výši 95 000 Kč, které budou využity na opravy povodněmi poničených zařízení jako je Centrum sociální pomoci pro děti, mládež a dospělé s mentálním postižením Sester sv. Alžběty v Kedzierzyni, Centrum 'Radost ze života' pro handicapované děti v Sandomierzi a Mužské centrum pro bezdomovce v Sandomierzi. Celková rekonstrukce všech tří sociálních institucí si vyžádá náklady ve výši 517.649,60 eur.

Charita Česká republika ze srdce děkuje všem štědrým dárcům, kteří přispěli na pomoc sousednímu Polsku.
 
Více informací:

Pavel Gruber, vedoucí Oddělení humanitární a rozvojové pomoci CHČR, pavel.gruber@charita.cz, 731 604 078.
  
Ilona Gajdíková, oddělení humanitární a rozvojové pomoci Charity ČR, 603 511 242

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou