Lupa
Obsah Obsah
Portál

Nový generální představený dominikánského řádu

Datum publikace6. 9. 2010, 16.30
TiskTisk

V neděli 5. 9. 2010 byl generálním představeným dominikánského řádu zvolen fr. Bruno Cadoré OP.

Řím: Fr. Bruno Cadoré se narodil 14. dubna 1954. V roku 1979 dokončil studium medicíny (pediatrie) a vstoupil do noviciátu. Dne 28. září 1980 složil první sliby, pak dva roky pracoval na Haiti, kde organizoval lékařskou pomoc. Na kněze byl vysvěcen 28. září 1986.

V roce 1992 absolvoval doktorát z morální teologie; v té době již zastával funkci magistra bratří studentů. Vyučoval na Lékařské a Teologické fakultě Katolického institutu v Lille, tam byl také ředitelem Centra lékařské etiky.

28. prosince 2001 byl poprvé zvolen provinciálem severofrancouzské provincie (Province de France), znovu zvolen v letech 2005 a 2009. V lednu 2008 jej prezident Francouzské republiky jmenoval členem Národní rady pro AIDS. Dne 5. září 2010 byl zvolen magistrem-generálním představeným řádu, 86. nástupcem sv. Dominika (funkční období 9 let).

P. Dr. Damián Němec

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou