Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pozdrav Svatého otce před návštěvou Spojeného království

Datum publikace9. 9. 2010, 16.00
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce včera (8. 9. 2010) zveřejnilo pozdrav papeže Benedikta XVI. lidu Velké Británie před blížící se apoštolskou návštěvou Spojeného království, kterou při příležitosti blahořečení kardinála Johna Henryho Newmana vykoná ve dnech 16. - 19. 9. 2010.

Vatikán: Pozdrav Svatého otce při příležitosti nadcházející návštěvy Spojeného království

Velmi se těším na svou návštěvu Spojeného království příští týden a posílám celému lidu Velké Británie vroucí pozdravy. Jsem si vědom množství práce, která byla vykonána v souvislosti s přípravami na tuto návštěvu, a to nejenom v rámci katolického společenství, ale také ze strany vlády, místních samospráv ve Skotsku, Londýně a Birminghamu, v médiích a v oblasti bezpečnostních služeb. Chtěl bych říci, že si velmi vážím vynaloženého úsilí na zajištění toho, aby nejrůznější naplánované akce byly skutečnou radostnou oslavou. Především děkuji bezpočtu lidí, kteří se modlí za úspěch návštěvy a za velký příliv Božího požehnání pro církev a lid vašeho národa.

Obzvlášť velkou radostí pro mě bude blahořečení ctihodného Johna Henryho Newmana v Birminghamu v neděli 19. září. Tento vskutku velký Angličan žil příkladným kněžským životem a skrze své obsáhlé spisy zanechal trvalý přínos církvi a společnosti jak ve své rodné zemi, tak v mnoha jiných částech světa. Doufám a modlím se za to, aby jeho ušlechtilá moudrost přinášela užitek stále více lidem a aby byli inspirováni příkladem integrity a svatosti jeho života.

Těším se na setkání se zástupci mnoha různých náboženství a kulturních tradic, které utváří britskou populaci, stejně jako s občanskými a politickými představiteli. Jsem velice vděčný Jejímu Veličenstvu královně a Jeho Milosti arcibiskupovi z Canterbury za jejich přijetí a těším se na setkání s nimi. I když lituji, že nebudu mít příležitosti navštívit mnoho míst a lidí, chtěl bych vás všechny ujistit, že na vás pamatuji ve svých modlitbách. Bůh žehnej lidem Spojeného království!

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou