Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nová verze webu signály.cz spuštěna

Datum publikace15. 9. 2010, 20.15
TiskTisk

Křesťanský komunitní web mládeže signály.cz má novou verzi. Kromě výrazných designových změn se mohou uživatelé těšit také na novinky v obsahu.

Brno: Při přípravě nové verze křesťanského komunitního webu mládeže signály.cz brali programátoři ohled především na přání a podněty samotných uživatelů, kterých se za tři roky provozu minulé verze nastřádaly spousty. Přibyla například možnost vše komentovat, a také se zlepšilo nastavení soukromí. Každý si bude moci vybrat, zda jeho osobní údaje mohou vidět všichni nebo jen jeho přátelé.

Nejvýraznější změnou je propojení menu pro nepřihlášené a přihlášené uživatele. Nepřihlášení sice na stejné stránce vidí téměř všechno co přihlášení, nemohou ale sledovat aktivitu svých přátel a aktivně se zapojovat - přidávat obsah, komentovat. Větší prostor na hlavní stránce pro přihlášené tedy dostala sekce 'Co se děje', ve které se objevují aktuálně přidaná fotoalba, videa nebo odkazy přátel. Uživatelé tak rychle zjistí, jestli se od jejich poslední návštěvy něco událo nebo ne.

Nejvýznamnější novinkou v obsahu je nový s.magazín, ve kterém budou vycházet pravidelné rubriky. 'Patří mezi ně například zpravodajský Týden o aktuálním dění, rubrika E-neděle sloužící především k zamyšlení nebo Události, které informují o významných výročích nebo osobnostech spjatých s konkrétním datem,' informuje o novinkách v obsahu šéfredaktorka webu signály.cz Aneta Macanová.

'Nejdůležitějším obsahem webu signály.cz je nástěnka akcí a blogy, na kterých uživatelé publikují vlastní články. Proto jsme chtěli dát těmto dvěma sekcím v nové verzi větší prostor,' popisuje vizi nové verze webu koordinátor projektu Jan Šedo. Například akce tak mohou zájemci nově vyhledávat jednodušeji pomocí mapy nebo na základě vytvořených kategorií.

Internetové stránky by se také měly stát srozumitelnější pro nové uživatele. 'Mnoho lidí nám říkalo, že při první návštěvě webu signály.cz nevěděli, co by se na něm mělo nacházet. Proto na úvodní stránku přidáme základní informace o tom, co vše zde mohou najít. Snažili jsme se, aby prostředí signály.cz bylo přehlednější a intuitivnější,' komentuje změny v designu Ondřej Válka, hlavní designer, který návrh nové verze signály.cz obhajoval jako bakalářskou práci na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity v Brně.

Na tvorbě nové verze se přes rok podílelo bezmála dvacet programátorů a designerů z řad dobrovolníků. Novinky pomáhali testovat a připomínkovat samotní uživatelé komunitního webu. 'Víme, že spuštěním to vlastně všechno teprve začíná a čeká nás ještě hodně práce, abychom reflektovali zpětnou vazbu z ostrého provozu,' říká Jan Šedo.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou