Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel P. Václav Janáček

Datum publikace15. 9. 2010, 19.45
TiskTisk

Zesnul tiše zaopatřen svátostmi v úterý 14. 9. 2010 v 82. roce věku a 42. roce kněžství.

Hradec Králové: P. Václav Janáček se narodil 14. září 1928 v Oudoleni na Havlíčkobrodsku. Po dvou letech se s rodiči přestěhovali do Chotěboře, kde vychodil základní školu a gymnázium. V roce 1948 nastoupil do kněžského semináře v Hradci Králové. Po jeho uzavření nuceně nastoupil s mnoha dalšími bohoslovci vojenskou službu v Pomocných technických praporech. I tam si uchoval víru a kněžské povolání. Po návratu těžce pracoval jako dělník na stavbách a ve strojírnách. Při práci tajně studoval bohosloví a 18. února 1968 přijal svátost kněžství. Veřejně mohl začít působit až po listopadu 1989, a to v Nové Vsi u Chotěboře, dále v Heřmani a Čachotíně. V roce 2003 odešel po vážném onemocnění na odpočinek. Do své smrti zůstal věrný slavení Eucharistie.

Rozloučení se zesnulým proběhne při mši svaté v děkanském kostele sv. Jakuba v Chotěboři v pondělí 20. září 2010 ve 14.30 hodin. Po obřadech bude doprovozen na místní hřbitov, kde bude očekávat slavné vzkříšení.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou