Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Češi, Němci a Poláci se budou společně modlit na Maria Hilf

Datum publikace17. 9. 2010, 18.30
TiskTisk

Duchovní správa poutního místa Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor (Maria Hilf) zve na Pouť tří národů, která se koná v sobotu 18. 9. 2010. Mariánské poutní místo se stane cílem pro poutníky z Česka, Polska a Německa.

Zlaté Hory: Mši svatou ve 12.00 hodin budou společně celebrovat ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz, biskup polské diecéze Andreas Czaja a biskup erfurtské diecéze Reinhard Hauke.

Program pouti začíná již v 9.00 hodin křížovou cestou lesem od rekreačního areálu Bohema u Zlatých Hor. V 10.00 hodin poutníky u kostela Panny Marie Pomocné – Maria Hilf přivítá místní rektor kostela P. Stanislav Lekavý a německý kněz P. Wolfgang Globisch. Od 10.05 hodin následuje modlitba růžence za vytrvalost ke službě  a v 11.00 hodin následují svědectví dospělých, dětí a mládeže. Ve 12.00 hodin začíná mše svatá. Ve 14.30 hodin zakončí poutní den mariánská pobožnost a svátostné požehnání. 

Informace pro poutníky:

Z Jeseníku pojede zvláštní autobus od kostela v 8.00 hodin.
Kyvadlová doprava z autobusového nádraží ve Zlatých Horách odjíždí v 8.50, 10.00 a v 11.00 hodin. Zastavuje na všech obvyklých zastávkách. Odjezd autobusu z poutního místa do Zlatých Hor na vlakové nádraží  v 15.30 hodin a do Jeseníku v 16.30 hodin.  Další informace na tel.: 584 425 916. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou