Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatováclavské duchovní zastavení 2010

Datum publikace21. 9. 2010, 12.15
TiskTisk

V předvečer slavnosti sv. Václava proběhne 27. 9. 2010 na Václavském náměstí v Praze od 17.00 hodin 4. ročník Svatováclavského duchovního zastavení, na kterém promluví významné osobnosti českého náboženského a politického života. Přítomné osloví také arcibiskup Mons. Dominik Duka OP.

Praha: Jako v minulých letech půjde i letos o hodinové pásmo zpěvů, zamyšlení a promluv osobností veřejného života, které se bude týkat sv. Václava. Účast kromě pražského arcibiskupa přislíbil také prezident republiky Václav Klaus, předseda vlády Petr Nečas, starosta Prahy 1 Filip Dvořák, kandidáti na primátora Zdeněk Tůma a Markéta Reedová. Hodinový program doprovodí Pražský katedrální sbor pod vedením Josefa Kšici a četba úryvků z Kristiánovy legendy. Téma letošního zastavení je' Co pro mne znamená sv. Václav jako státník'.

Od 12.00 do 20.00 hodin bude na Václavském náměstí probíhat kulturní programstaročeské trhy. Vystoupí středověcí muzikanti, gotické a středověké taneční skupiny či šermířská skupina. Různé stánky s koláči, perníkem či medovinou nabídnou lidem občerstvení.

Už čtvrtý ročník Svatováclavského duchovního zastavení organizuje ve spolupráci s farností Matky Boží před Týnem a pražskými dominikány Společnost přátel Václavského náměstí, která si klade za cíl Václavské náměstí znovu povýšit na prostor pro setkávání se společenským i duchovním rozměrem. Poprvé se Svatováclavské duchovní zastavení konalo v roce 2006.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou