Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biblický impulz - ekumenický projekt pro studenty

Datum publikace22. 9. 2010, 14.00
TiskTisk

Biblický impulz je ekumenický projekt, jehož cílem je seznámit věřící studenty, kteří se běžně potkávají ve školách, aniž by o své víře věděli, a zároveň prohloubit jejich vztah k Bibli. Organizátorem projektu, který se bude konat během měsíce října po celé České republice, je sdružení signály.cz, o. s.

Brno: 'Jde o vlnu malých akcí pořádaných samotnými studenty. Měly by proběhnout na co nejvíce školách, fakultách, kolejích a internátech po celé republice,' říká jeden z hlavních organizátorů projektu Jan Šedo. Akce mohou být různého druhu, od promítání filmů, přes rozjímání až po setkání u dobrého jídla. Společnými jmenovateli všech akcí jsou četba Bible, modlitba a vzájemné seznámení. Veškeré informace, jak se zapojit, uspořádat akci nebo se jí jen zúčastnit, je možné nalézt na www.biblickyimpulz.cz. Do akce je zapojeno již přes 200 studentů a je už zastoupena ve všech deseti největších městech České republiky.

Organizátorem celého projektu je sdružení signály.cz, o. s. Záštitu nad celým projektem převzali: Sekce pro mládež ČBK, Ekumenická rada církví, olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a biskup plzeňské diecéze Mons. František Radkovský. Projekt podporuje mnoho studentských a mládežnických organizací po celé České republice.

'Kdokoliv ze studentů může například u sebe doma, na privátě nebo koleji uspořádat jednu z akcí a pozvat na ni prostřednictvím plakátů, vizitek a registrace akce na webu další věřící studenty, kteří se navzájem seznámí při společném setkání u Bible,' popisuje reálný průběh projektu jeho koordinátorka Petra Vašíčková. Pro ty méně zkušené jsou ve větších městech k dispozici 'parťáci', což jsou skupiny zkušených lidí, kteří mohou poradit a pomoci s organizací akce.

V rámci projektu probíhají i dvě soutěže. Prvních sto, kteří zorganizují akci pro svoje spolužáky, dostane knihu ze speciální nabídky Karmelitánského nakladatelství. Obdobně bude odměněno prvních 50 lidí, kteří se na webu podělí o svoji inspiraci, jak uspořádat akci v rámci Biblického impulzu. Speciálními cenami jsou nepromokavé Bible do nepohody, kterou věnovala Česká biblická společnost, a Jeruzalémské Bible v novém menším formátu od Karmelitánského nakladatelství.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou