Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež k jednání komise pro dialog katoliků a pravoslavných

Datum publikace22. 9. 2010, 17.45
TiskTisk

Dnes (22. 9. 2010) na závěr pravidelné generální audience na Svatopetrském náměstí v Římě vyslovil papež pozdrav účastníkům plenárního zasedání Mezinárodní smíšené komise pro teologický dialog mezi katolickou a pravoslavnou církví, které se koná tento týden ve Vídni.

Vatikán: Generální audienci, v níž Benedikt XVI. hodnotil svou poslední zahraniční cestu do Velké Británie, ukončil pozdravem účastníkům jednání Mezinárodní smíšené komise pro teologický dialog mezi katolickou a pravoslavnou církví.

Pozdrav Svatého otce

Tento týden probíhá ve Vídni plenární zasedání  Mezinárodní smíšené komise pro teologický dialog mezi katolickou a pravoslavnou církví. Téma současné etapy studia je role římského biskupa ve společenství univerzální církve se zvláštním zřetelem na první tisíciletí křesťanských dějin. Poslušnost vůči vůli Pána Ježíše s ohledem na velké výzvy, které dnes před křesťanstvím stojí, nás vede k tomu, abychom vážně usilovali o znovunastolení plného společenství mezi církvemi. Vyzývám všechny, aby se intenzivně modlili za práci komise a za trvalý rozvoj, upevnění míru a svornosti mezi pokřtěnými, abychom mohli dát světu stále hodnověrnější evangelní svědectví . 

 

100922 k Jednání komise pro dialog katolíků a pravosl.
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou