Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel P. Josef Doležal

Datum publikace23. 9. 2010, 19.15
TiskTisk

Ve středu 22. 9. 2010 zemřel P. Josef Doležal, kněz brněnské  diecéze. Rozloučení s ním je naplánováno na sobotu 2. 10. 2010 v 10.00 hodin v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Brně - Židenicích.

Brno: P. Josef Doležal se narodil  7. června 1950 v Brně, na kněze byl ve zdejší katedrále vysvěcen 24. června 1979. Poté působil jako kooperátor v Jaroměřicích nad Rokytnou a v Brně u sv. Jakuba, jako administrátor v Hrušovanech nad Jevišovkou a v Litobratřicích. V roce 1990 byl jmenován děkanem velkobítešským a s farností Velká Bíteš spravoval ještě Křoví, později Březí. Od roku 1999 byl farářem v Prušánkách. Poslední léta se potýkal s vážnou nemocí a sloužil jako výpomocný duchovní v Tišnově, především v Domově sv. Alžběty na Žernůvce, a v Brně - Židenicích. Zemřel 22. září 2010 v Brně.

Rozloučíme se s ním při bohoslužbě v sobotu 2. října 2010 v 10 hodin v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Brně - Židenicích. Po obřadech bude uložen na místním hřbitově.

Soubory ke stažení

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou