Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Reakce papeže na situaci v severní Nigérii

Datum publikace29. 9. 2010, 19.00
TiskTisk

Na závěr pravidelné středeční generální audience dnes (29. 9. 2010) Svatý otec upozornil na závažnou humanitární krizi na severu Nigérie způsobenou záplavami.

Vatikán: Dnes (29. září 2010) se konala od 10.30 hodin na Svatopetrském náměstí generální audience. Papež se při ní setkal s poutníky z různých částí světa.

V katechezi v italském jazyce se papež věnoval sv. Matyldě z Hackenbornu, německé cisterciáčce. Obsah katecheze shrnul v několika jazycích a potom pozdravil některé skupiny poutníků v jejich jazyce, mezi nimi i skupinu ze Slovenska.

Na závěr papež upozornil na závažnou humanitární krizi na severu Nigérie, způsobené záplavami:

'V mysli se obracím na oblast závažné humanitární krize, která nedávno postihla sever Nigérie, kde asi dva miliony lidí musely opustit své domovy kvůli prudkým záplavám. Všem zasaženým vyjadřuji svou duchovní blízkost a ujišťuji svými modlitbami.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou