Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. rodičům Chiary Badano

Datum publikace30. 9. 2010, 18.00
TiskTisk

V sobotu 25. 9. 2010 byla blahořečena Chiara Badano, která v roce 1990 ve svých devatenácti letech podlehla zhoubné nemoci. Včera (29. 9. 2010) se papež Benedikt XVI. setkal s jejími rodiči během generální audience na Svatopetrském náměstí v Římě.

Vatikán: Rodiče Chiary Badano během audience mohli poděkovat papeži za blahořečení jejich dcery, které se uskutečnilo v sobotu 25. září 2010 v Římě. Na závěr audience naopak papež poděkoval jim, že umožnili svědectví Chiary. 'Kontemplujeme a přímo se dotýkáme zázraků Boží lásky,' říkají Maria Teresa a Ruggero Badano, 'a jsme překvapeni, že si Bůh zvolil nás, dva prosté lidi, aby se podíleli na nakažlivé křesťanské zkušenosti své jediné dcery.'

Rodiče oslaví 16. října 2010 padesáté výročí sňatku. 'Chiaru jsme očekávali dlouho, protože jsme nedokázali mít děti,' vzpomínají rodiče. 'S ní jsme prožívali utrpení během její nemoci a úmrtí, ale nyní se s ní více než kdy jindy radujeme z blahořečení.'  Rodina Badano darovala papeži lístek s rukopisem, v němž se Chiara odevzdává Panně Marii, aby měla 'potřebnou sílu nikdy se nevzdat'. Na audienci doprovázeli rodiče současný i emeritní biskup diecéze Acqui, odkud pocházejí, dále postulátorka procesu blahořečení, a také Maria Voce, prezidentka Hnutí fokoláre, spolu se šestisty mladými lidmi, kteří ze 42 zemí přijeli na blahořečení.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou