Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

X. mezinárodní konference o rodinné politice

Datum publikace30. 9. 2010, 18.30
TiskTisk

Dne 4. 10. 2010 se v Jednacím sále Senátu Parlamentu ČR uskuteční X. ročník mezinárodních konferencí o rodinné politice, které se téměř každoročně věnují aktuálnímu pohledu na úkoly rodinné politiky.

Praha: Rodinná politika  v kontextu evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení je tématem  desátého ročníku mezinárodních konferencí o rodinné politice, které se téměř každoročně věnují aktuálnímu pohledu na úkoly rodinné politiky.

Témata referátů letošního ročníku byla volena s cílem ukázat, že i v  ČR lze hovořit o chudobě, ovšem v poněkud jiném kontextu, než je tomu v jiných, převážně neevropských zemích.  Záměrem je ukázat různá možná ohrožení života českých rodin od vývoje na trhu práce, který přináší nebezpečí nezaměstnanosti a sociálního vyloučení v materiální sféře, přes tlaky způsobující narušování rodinných vazeb a ohrožení naplňování rodinných funkcí při výchově dětí.

Budou představeny i rozmanité preventivní nabídky, které pomáhají rodinám proti zadlužení a poskytují ochranu před závislostmi, i zkušenosti z práce tzv. Sítě prorodinných organizací.

Pořadatelem konference je Národní centrum pro rodinu a Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ve spolupráci s Konrad-Adenauer-Stiftung a dalšími zahraničními partnery.  Program je ke stažení na www.rodiny.cz.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou