Prohlášení ČBK k národní pouti do Říma

Ve dnech 9. – 11. 11. 2010 se bude konat Národní pouť do Říma, kterou vyhlásila Česká biskupská konference jako projev vděčnosti Svatému otci Benediktovi XVI. za jeho loňskou návštěvu České republiky.
Publikováno: 1. 10. 2010 19:30

Prohlášení ČBK k Národní pouti do Říma

V loňském roce Svatý otec Benedikt XVI. přijal pozvání České biskupské konference a pozvání prezidenta ČR k státní a pastorační návštěvě naší země. Navštívil Prahu, Brno a Starou Boleslav a jeho návštěva v naší zemi se nesmazatelně vryla do našich srdcí. Svatý otec se vícekrát zmínil nejen ve svých homiliích a přednáškách během své pastorační návštěvy ČR, ale také po svém návratu do Vatikánu, že právě církev v ČR je svou nedávnou historií, ale také dnes nadějí pro celou univerzální katolickou církev.

Biskupové Čech, Moravy a Slezska zvou farnosti, řeholní společnosti, seminaristy, církevní hnutí a komunity i katolické spolky a organizace, včetně sdělovacích prostředků, k účasti na Národní pouti ČR do Říma, která se koná ve dnech 9. - 11. listopadu 2010. K tomu mohou využít osvědčených cestovních kanceláří.

Znakem naší duchovní zralosti a potvrzením slov Svatého otce bude hojná účast na této děkovné pouti, kdy budeme moci vyjádřit svou vděčnost, věrnost a oddanost Svatému otci během generální audience 10. listopadu 2010.

Vaši čeští a moravští biskupové

Organizací pouti byli pověřeni poutní referenti jednotlivých diecézi a celkovou koordinací Poutní centrum biskupství královéhradeckého, kam se můžete obracet se svými případnými dotazy.

Kontakt: Biskupství královéhradecké, Poutní centrum, Velké nám. 35, 500 01 Hradec Králové, tel. 461 543 164, email: poutnik@diecezehk.cz