Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 41/2010

Datum publikace7. 10. 2010, 19.00
TiskTisk

Misijní neděle se blíží – připomíná to příloha Papežských misijních děl (PMD), kterou otevírá exkluzivní rozhovor s apoštolským nunciem Mons. Diegem Causerem – obdivovatelem malých misionářů. Z přílohy se čtenáři dozvědí, jak a kde PMD pomáhají.

Praha: Jak vypadaly svatohubertské slavnosti na Kuksu, pouť dětí na Andělské hoře, k čemu zvou naši biskupové a jaké byly svatováclavské slavnosti - to vše se dále lze dočíst v domácím zpravodajství.

Zahraniční zpravodajství si pak všímá vztahů katolíků a pravoslavných na nejvyšší úrovni, dále akce, která měla připomenout význam mariánského poutního místa Medžugorie, a přináší rozhovor s filipínským misionářem P. Shay Cullenem.

Tematická dvoustrana je věnována osobnosti kněze a básníka Františka Daniela Mertha. Odpovědny se snaží odpovědět např. na dotaz po 'nebeské blaženosti a pekelném ohni'. Noviny uzavírá rozhovor s historičkou Evou Doležalovou.

Redakce KT si dovoluje čtenáře upozornit, že na pultech už lze nalézt tradiční 'čtecí' kalendář Katolického týdeníku na příští rok, Cyrilometodějský kalendář 2011. Distribuci zajišťuje tradičně Karmelitánské nakladatelství (e-mail: kn.praha@kna.cz , tel.: 224 316 157)

Příště se dočtete: Ohrožený Tibet; Pozor! Zveřejníme vylosované výherce Velké letní soutěže! rozhovor: Dramatický životní příběh Taťány Lukešové; přílohy: Kniha čtenářů KT, Školy v Ječné ulici v Praze a Perspektivy

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou