Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Bývalý generální představený redemptoristů biskupem

Datum publikace9. 10. 2010, 12.45
TiskTisk

Dnes, v sobotu 9. 10. 2010, bude v bazilice sv. Petra ve Vatikánu vysvěcen na biskupa emeritní generální představený Kongregace Nejsvětějšího Vykupitele Mons. Joseph W. Tobin, CSsR.

Praha/Vatikán: Světitelem při obřadu, který začne v 16.00 hodin, bude státní sekretář Apoštolského stolce kardinál Tarcisio Bertone. Přímý přenos svěcení bude dostupný na internetu zde

Svatý otec jmenoval P. Josepha W. Tobina 2. srpna 2010 jako nového sekretáře Kongregace pro instituty zasvěceného života a společnosti apoštolského života, tedy vatikánského úřadu, který pečuje o oblast řeholního života v církvi. Mons. Joseph William Tobin, kterého papež zároveň povýšil do hodnosti arcibiskupa z Obbe, pochází ze Spojených států. Narodil se roku 1952 v Detroitu, vstoupil k redemptoristům a kněžské svěcení přijal roku 1978. Pracoval v pastoraci a také v úřadě generálního vikáře arcidiecéze Detroit. V roce 1991 byl zvolen generálním konzultorem redemptoristů. Od roku 1997 do roku 2009 zastával úřad generálního představeného redemptoristů. Hovoří anglicky, španělsky, francouzsky, italsky a portugalsky. Českou republiku navštívil několikrát, naposledy při příležitosti provinciální vizitace v dubnu 2008, kdy se setkal také s tehdejším pražským arcibiskupem, kardinálem Miloslavem Vlkem, a apoštolským nunciem v ČR, arcibiskupem Diegem Causero.

Provinciál pražské provincie redemptoristů, P. Stanislav Přibyl, zaslal arcibiskupu Tobinovi při příležitosti jeho biskupského svěcení blahopřejný dopis. (http://cssr.cz/cz/home)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou