Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Dominik Duka na koncertě pro Dům šance

Datum publikace13. 10. 2010, 14.00
TiskTisk

Arcibiskup pražský Mons. Dominik Duka OP přijal pozvání na benefiční koncert Dům Šance, který se koná 17. 10. 2010 od 17.00 hodin v Divadle na Vinohradech.

Praha: Koncert pořádá zpěvačka Marie Rottrová na podporu Projektu Šance, který je prvním humanitárním programem pro sexuálně zneužívané děti a mládež.

Tento projekt je prvním preventivním a humanitárním programem pro komerčně sexuálně zneužívané děti a mládež, oběti obchodování s lidmi, kteří žijí v České republice v zapomenutí. Cílem sdružení není utvrzovat klienty, že na ulici se dá také dobře žít. Široká škála programů a nabídek vrcholí Pracovní dílnou v Domě Šance, která nabízí alternativní vzdělávání – zapojení se do běžného života. Pracovní dílna je mostem k lepšímu životu. V minulosti navštívil Dům Šance také biskup Mons. Václav Malý. Setkal se s klienty a seznámil se s jejich prací a jejich osudy.

Na podporu Projektu Šance se Marie Rottrová, jedna z patronek Domu Šance, rozhodla uspořádat pro 'děti ulice' benefiční koncert v Divadle na Vinohradech. Generálním partnerem koncertu je společnost CETELEM ČR, která dlouhodobě činnost Projektu Šance podporuje a je jedním z generálních partnerů. Předprodej vstupenek je zajištěn.

Historie Projektu Šance se odvíjí od roku 1995. U jeho zrodu stál László Sümegh, který věděl, že chce pomáhat, a věděl o mladých lidech, kteří žijí na ulici. Hledal způsob, jak jim pomoci. Postupem času získal důvěru odborníků a úřadů a navázal spolupráci s Národním zdravotnickým ústavem – Národní referenční laboratoří pro AIDS. Získal podporu Městské části Praha 1 a v roce 1997 otevřel pro klienty malou místnost, kde zřídil poradnu.

Na konci roku 2002 získal Projekt Šance ve výběrovém řízení objekt do pronájmu v Městské části Praha 5. Nazvali ho Dům Šance. Patronkami se staly tři umělkyně: Marta Kubišová, Marie Rottrová a Tána Fischerová. V současné době se hledá jiný objekt.

 

Více informací naleznete zde. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou