Lupa
Obsah Obsah
Portál

Charita rozdělila mezi zaplavené na tři miliony korun

Datum publikace14. 10. 2010, 11.15
TiskTisk

Diecézní charita Litoměřice již rozdělila téměř tři miliony korun jako následnou pomoc občanům postiženým srpnovou povodní na severu Čech. Tyto peníze uvolnila Charita ČR ze sbírkového konta, které k tomuto účelu zřídila.

Litoměřice: V terénu působí pracovníci Charity ČR, kteří na základě doporučení jednotlivých obecních úřadů provádějí sociální šetření v domácnostech postižených povodní. Cílovou skupinou jsou zranitelné skupiny obyvatel Ústeckého a Libereckého kraje, jejichž obydlí a domácnosti byly povodní poškozeny. Jedná se zejména o seniory, rodiny s dětmi, lidi se zdravotním postižením, jednotlivce a rodiny v mimořádně obtížné sociální situaci.

Pracovníci Charity ČR zpracovávají žádosti o pomoc a následně je předkládají povodňové komisi Diecézní charity Litoměřice, která stanovuje výši finančního příspěvku určeného na obnovu domácnosti.

Tímto postupem se již podařilo podpořit 107 domácností, vždy částkou od 5.000 Kč do 50.000 Kč. Celkem dosud k tomuto účelu Charita uvolnila 2.840.000 Kč. Tyto prostředky byly rozděleny prostřednictvím Oblastní charity Česká Kamenice, Oblastní charity Liberec, Oblastní charity Rumburk, Farní charity Česká Lípa a Diecézní charity Litoměřice.

Tato pomoc by však nebyla možná bez štědrosti dárců, kteří na povodňové sbírkové konto přispěli.

 

Ke dni 12. října 2010 bylo na konto Charity ČR zasláno 7.174.591 Kč (2 441 dárců) a prostřednictvím DMS přispěli dárci částkou 1.141.695 Kč (42 285 DMS). Celkem se tedy na povodňovém kontě sešlo 8.316.286 Kč.

Díky podpoře fondu německých katolíků Renovabis získala Diecézní charita Litoměřice dalších 30.000 € a rovněž Svatý otec Benedikt XVI. zaslal na pomoc obětem letošních povodní 25.000 €.

Všem dárcům upřímně děkujeme!

 

Číslo konta Charity ČR je 5015003434/5500 u Raiffeisenbank, variabilní symbol 444, dárci mohou přispět také zasláním dárcovské SMS ve tvaru: DMS POVODNE2010 na číslo 87777. Cena jedné DMS je 30 Kč, z této částky Charita ČR obdrží 27 Kč.

 

Text Edith Kroupová, foto Lubomír Kotek.

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou