Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 42/2010

Datum publikace14. 10. 2010, 16.15
TiskTisk

Obalová příloha nového čísla Katolického týdeníku představuje anketu Kniha čtenářů KT, resp. nabídku nominovaných titulů i hlasovací kupon, který lze vyplnit a zaslat do redakce KT.

Praha: Domácí zpravodajství otevírá např. reportáž ze salesiánského střediska v Brně-Líšni, kde právě dokončili další část jeho budovy. Dále informuje o setkání u příležitosti 15. narozenin Radia Proglas či o novém vydaném knižním titulu …A léta běží spisovatelky Taťány Lukešové.

Rubrika ze zahraničí se věnuje především prezidentským volbám v Brazílii, největší katolické zemi na světě. Tematická dvoustrana tentokrát přibližuje Tibet, mj. také rozhovor s Mons. Václavem Malým, světícím pražským biskupem, nejen o situaci tamějších disidentů.

Strana odpověden objasňuje, kdy je řešením podmínečný křest a jaké místo při liturgii náleží kadidlu. Kulturní redaktor upozorňuje na 14. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů, jenž se uskuteční od 26. do 31. října 2010 v Jihlavě.

Na dopisové straně lze zjistit, kteří čtenáři vyhráli ve Velké letní soutěži. Noviny uzavírá celostránkový rozhovor s názvem 'Ne všechno bylo tak úsměvné, jak popisuji' s Taťánou Lukešovou, již zmíněnou autorkou knihy, kterou vydává KT. Číslo vychází s dalšími přílohami Perspektivy a Školy v Ječné ulici v Praze.

 

Příště se dočtete: Antonín Koniáš – misionář, který se stal symbolem fanatismu; recenze filmu Habermannův mlýn; příloha o augustiniánech Vezmi a čti, TV program a Doma

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá: Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:   

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou