Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Dolních Životicích zemřel P. Mgr. Marian Ludwik Kuczowicz

Datum publikace14. 10. 2010, 16.30
TiskTisk

Po nedělní tragické nehodě novokněze P. Pavla Jiříka, zemřel náhle v úterý 12. 10. 2010 na faře v Dolních Životic P. Mgr. Marian Ludwik Kuczowicz. Osmačtyřicetiletý kněz pocházel z Polska a do diecéze přišel před deseti lety jako kněz řádu františkánů s řeholním jménem Cherubin.

Ostrava: P. Mgr. Marian Ludwik Kuczowicz se narodil 4. srpna 1962 v Tychach, v roce 1982 vstoupil do noviciátu k františkánům, řeholní sliby složil 8. prosince 1990 a přijal řeholní jméno Cherubin. Jáhenské svěcení přijal 2. února 1992 v Katovicích-Panevnikách, kněžské svěcení tamtéž 25. srpna 1992.

Jako kněz působil na misiích na Ukrajině a v Bělorusku. V roce 2000 byl po dohodě s řeholním představeným pověřen službou farního vikáře ve farnosti Jablunkov a krátce také ve farnosti Starý Bohumín. Po vystoupení z řádu byl 1. července 2010 inkardinován do ostravsko-opavské diecéze a ustanoven administrátorem v Dolních Životicích a exkurendo administrátorem v Nových Lublicích a Kružberku.

Se zemřelým se rozloučíme při mši svaté ve farním kostele Nejsvětějšího Spasitele v Dolních Životicích ve středu 20. října 2010 v 15.00 hodin a při mši svaté ve farním kostele Nejsvětější Trojice v Chełmie Śląskim ve čtvrtek 21. října 2010 ve 14.00 hodin, pak bude tělo zesnulého uloženo do hrobu na místním hřbitově.

Requiescat in pace!

Kněží ostravsko-opavské diecéze

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou