Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Model rozvoje založený na bratrství

Datum publikace15. 10. 2010, 20.15
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. dnes (15. 10. 2010) zaslal generálnímu řediteli FAO (Organizace OSN pro výživu a zemědělství) Jacquesovi Dioufovi poselství při příležitosti Světového dne výživy 2010, který připadá na sobotu 16. 10. 2010.

Vatikán: V poselství papež uvádí, že osvobození od hladu je pro lidskou rodinu jedním z nejdůležitějších cílů, k jehož dosažení je nutné překonat bariéry egoismu a dát přednost novému modelu rozvoje, založenému na bratrství. 'Úsilí vynaložené na dosažení tohoto cíle,' píše mimo jiné Benedikt XVI., 'jistě přispěje k uskutečnění jednoty lidské rodiny ve světě.' Pokud chce lidská rodina být opravdu jednotná v boji proti hladu, je jasné, že musí především překonat chudobu rozvojem 'inspirovaným solidaritou a zaměřeným na společné dobro'. Pouze tak bude mezinárodní společenství podle papeže 'schopné navrhnout nápravné prostředky na aktuální světovou krizi'. K bezprostřední podpoře 'zajištění výživy jsou určeny přiměřené finanční prostředky pro zemědělství, schopné oživit produkční cykly' i při 'zhoršení klimatických a ekologických podmínek', uvádí v závěru poselství papež.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou