Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel P. Augustin M. Josef Petrucha CCG

Datum publikace15. 10. 2010, 16.45
TiskTisk

P. Augustin M. Josef Petrucha, kněz Kongregace bratří těšitelů z Gethseman, zemřel, zaopatřen svátostmi církve u sester těšitelek Božského Srdce Ježíšova, v Rajhradě v ranních hodinách ve čtvrtek 14. 10. 2010.

Narodil se 1. března 1923 v Kněždubu, okres Hodonín. Po středoškolských studiích vstoupil do Kongregace bratří těšitelů. V noci z 13. na 14. dubna 1950 byl s ostatními řeholníky zatčen a postupně internován v Broumově, Želivě a v Králíkách. V letech 1957 až 1969 vykonával různá civilní zaměstnání. Po obdržení státního souhlasu působil v duchovní správě v Udicích, Libčevsi, Postoloprtech, Podbořanech, Kadlíně, Klokotech a od 1. září 1991 v Nížkově. V roce 2008 odešel na zasloužený odpočinek do Domu Matky Rosy – domova pro seniory u sester těšitelek v Rajhradě.

Rozloučení se zesnulým proběhne při mši svaté v sobotu 23. října 2010 ve 14.00 hodin ve farním kostele sv. Mikuláše v Nížkově. Po zádušní mši svaté bude tělo zesnulého dle jeho přání uloženo do kněžského hrobu na místním hřbitově.

R.I.P.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou