Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 43/2010

Datum publikace21. 10. 2010, 19.00
TiskTisk

Další vydání Katolického týdeníku přibližuje např. situaci držitele Nobelovy ceny míru, čínského disidenta Liou-Siao-poa nebo informace o překladu Bible do čuvačštiny. Tematická dvoustrana se věnuje P. Antonínu Koniášovi.

Praha: Číslo otevírá celospolečenské téma – komunální a senátní volby. Domácí zpravodajství přineslo nejen reportáž z voleb v neobvyklém prostředí kněžského domova, ale nabízí také rozhovor s politologem Michalem Pehrem, který tvrdí, že komunální volby přinesly 'malou revoluci'.

V zahraniční rubrice se dále dočtete o Sarkózyho návštěvě ve Vatikánu, kde podle pozorovatelů 'sbíral body'. Tematická dvoustrana představuje P. Antonína Koniáše. Jaká je pravda a co jsou mýty o tomto knězi?

Uvnitř nového čísla KT naleznou čtenáři přílohu Vezmi a čti, která je věnována augustiniánům a jejich spiritualitě. Ve svém již třetím vydání představuje P. Williama Faixe – muže, který obléká černý hábit řádu bezmála půl století. Úvodník k příloze napsal novinář Martin Komárek. Seznámíte se také s farností anglicky mluvících katolíků a právě založenou augustiniánskou školkou v Praze.

KT vychází s přílohou Doma, která nabízí reportáž z Misijního kongresu dětí a poutavý příběh přátelství kambodžského krále Sihamoniho a Češky Anny Huječkové. Noviny uzavírá rozhovor s fotografem a pedagogem Rudolfem Prekopem, který vzpomíná na Andyho Warhola.

 

Příště se dočtete: Mládí a smrt; Dominikánská revue Salve slaví dvacetiny; příloha České biblické společnosti a Perspektivy

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@media servis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou