Lupa
Obsah Obsah
Portál

Revue Salve slaví 20 let

Datum publikace21. 10. 2010, 10.00
TiskTisk

Večer u příležitosti 20 let revue Salve za účasti šéfredaktora arcibiskupa Dominika Duky OP a mnoha dalších hostů se uskuteční v klášteře dominikánů u sv. Jiljí v Praze 27. 10. 2010. V 18.30 hodin začíná děkovná bohoslužba v kostele sv. Jiljí a v 19.30 hodin debatní večer v barokním refektáři kláštera.

Praha: Redakce Salve při příležitosti kulatého výročí založení časopisu připravila tematický večer, který by měl být jak reflexí vlastních aktivit, tak by měl přispět k zamyšlení nad křesťanskou vydavatelskou činností u nás. Šéfredaktor Duka pronese úvahu o roli teologických časopisů ve společnosti. Redaktor Martin Bedřich připomene dějiny revue Salve.

V následující panelové diskusi se bude hovořit o konkrétních zkušenostech na tomto poli, o vizích a akcentech, jež přináší naše doba, o smyslu vydávání křesťanských knih a časopisů. O těchto tématech spolu budou debatovat zástupci předních českých nakladatelství s křesťanskou orientací jako Jiří Hanuš z brněnského Centra pro studium demokracie a kultury, Zdeněk Jančařík SDB z nakladatelství Portál, Robert KrumphanzlTriády a Pavel Mareš z Karmelitánského nakladatelství. Panelová debata se ke konci otevře všem přítomným hostům, mezi kterými snad přivítáme většinu přispěvatelů revue Salve, členů redakční rady, vážených odběratelů a čtenářů a dalších přátel.

Salve, revue pro teologii, duchovní život a kulturu je významný český odborný časopis, zaštiťovaný českou dominikánskou provincií. Jeho dlouholetým šéfredaktorem je od roku 1997 Dominik Duka OP. Salve se snaží nabídnout pro lidi přemýšlející o víře, teologii a kultuře pestrou šíři současného živého křesťanského myšlení nejen českého, ale s přesahy do anglosaského, románského a polského myšlenkového světa. Vychází čtyřikrát ročně od roku 1991. Vydává ji nakladatelství Krystal OP.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou