Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Benedikt XVI. oznámil téma synody biskupů v roce 2012

Datum publikace24. 10. 2010, 19.45
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. na závěr své homilie během mše svaté, kterou slavil dnes dopoledne (24. 10. 2010) v bazilice sv. Petra ve Vatikánu spolu s biskupy zemí Blízkého východu na ukončení mimořádné synody pro Blízký východ, oznámil, že téma řádného generálního shromáždění synody biskupů v roce 2012 bude nová evangelizace.

Vatikán: Benedikt XVI. na závěr dnešní homilie, kterou skončilo mimořádné shromáždění synody biskupů pro Blízký východ (10. – 24. října 2010), řekl: 'Často se připomíná naléhavá potřeba nové evangelizace i na Blízkém východě. Jde o dosti rozšířené téma, především v zemích dávno obrácených na křesťanství. Nedávné ustavení Papežské rady pro novou evangelizaci je reakcí na tuto hlubokou potřebu. Po konzultacích s biskupy celého světa a po vyslechnutí mínění Řádné rady generálního sekretariátu synody biskupů jsem se proto rozhodl, že příští řádné generální shromáždění synody biskupů v roce 2012 se bude věnovat následujícímu tématu: Nova evangelizatio ad christianam fidem tradentam – Nová evangelizace pro předávání křesťanské víry.'

Posledního XII. řádného generálního shromáždění synody biskupů ve dnech 5. – 26. října 2008 na téma 'Boží slovo v životě a poslání církve' se za Českou biskupskou konferenci účastnil kardinál Miloslav Vlk, tehdejší arcibiskup pražský.

V roce 2005 (Rok eucharistie) bylo téma řádného generálního shromáždění synody biskupů 'Eucharistie: zdroj a vrchol života a poslání církve'. Za Českou biskupskou konferenci se synody ve dnech 2. – 23. října 2005 účastnil tehdejší královéhradecký biskup Dominik Duka.
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou