Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nové laické hnutí na Slovensku – Světový apoštolát Fatimy

Datum publikace26. 10. 2010, 14.00
TiskTisk

V sobotu 23. 10. 2010 se v Bratislavě konala ustanovující schůze Světového apoštolátu Fatimy na Slovensku (SAFS) se sídlem v Žilině.

Bratislava (SK): Světový apoštolát Fatimy (SAF) se sídlem v portugalské Fatimě je Vatikánem schváleným laickým hnutím, které sdružuje 110 států světa. Své členy zavazuje šířit autentické poselství naděje a pokoje fatimských zjevení a tak přispívat k nové vlně evangelizace světa.

Konference biskupů Slovenska 17. března 2009 pověřila biskupa Mons. Tomáše Galise péčí o Světový apoštolát Fatimy se sídlem v Žilině. Národní sekretariát SAF na Slovensku byl schválený jako útvar církve s právní subjektivitou. Na ustanovující schůzi v Bratislavě v sobotu 23. října 2010 byla jmenována správní rada, jejímž předsedou je Mons. Tomáš Galis. Mluvilo se také o plánu činnosti SAFS v nadcházejícím období a o zprávě z 1. regionálního evropského kongresu SAF v českém Koclířově, který se uskutečnil ve dnech 24. – 28. září 2010. Více informací o SAFS najdete na webové stránce tohoto laického hnutí www.aspostolatfatimy.sk.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou