Lupa
Obsah Obsah
Portál

Podzimní pontifikální bohoslužby v královéhradecké diecézi

Datum publikace27. 10. 2010, 21.15
TiskTisk

Bohoslužby k výročí posvěcení katedrály, slavnosti Všech svatých a vzpomínce na všechny věrné zemřelé povede biskup Josef Kajnek.

Hradec Králové: Na sobotu 30. října 2010 připadá výročí posvěcení katedrály Svatého Ducha v Hradci Králové. Pontifikální mše svatá se koná v 18.30 hodin, od 17.45 hodin jí bude předcházet zpívaná modlitba nešpor s katedrální kapitulou a scholou. Výročí si při bohoslužbách připomenou věřící v celé diecézi.

V pondělí 1. listopadu 2010 slaví církev slavnost Všech svatých. V královéhradecké katedrále bude biskup Josef Kajnek sloužit mši svatou opět v 18.30 hodin.

Úterý 2. listopadu 2010 bude patřit vzpomínce na všechny věrné zemřelé, tedy 'dušičkám'. Biskup Josef Kajnek bude ráno v 7.30 hodin předsedat bohoslužbě v kostele sv. Pavla v Hradci Králové-Pouchově, následuje modlitba u kněžských hrobů na místním hřbitově. Odpoledne se biskup vydá na Chrudimsko, nejprve do Podlažic na pobožnost za zemřelé od 16.30 hodin a poté do Chrasti na mši svatou od 17.00 hodin, rovněž s následnou modlitbou na hřbitově.

Ostatní bohoslužby v diecézi lze dohledat na adrese www.diecezehk.cz či se na ně doptat na farních úřadech.

Od 1. do 8. listopadu, v tzv. 'dušičkovém oktávu', mohou věřící při splnění stanovených podmínek vyprosit zemřelým plnomocné odpustky hříchů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou