Prohlášení P. Federica Lombardiho k odsouzení Tárika Azíze

Dnes dopoledne (27. 10. 2010) vydalo tiskové středisko Svatého stolce prohlášení ředitele P. Federica Lombardiho k vynesení rozsudku trestu smrti iráckého Nejvyššího soudu nad Tárikem Azísem, bývalým členem vlády Saddáma Husajna.
Publikováno: 27. 10. 2010 14:00

Vatikán: "Postoj katolické církve k trestu smrti je známý. Přejeme si tedy, aby rozsudek proti  Tárikovi Azízovi nebyl vykonán a dala se tak přednost usmíření a obnovení míru a spravedlnosti v Iráku po obrovském utrpení, kterým prošel.

Co se týče možné humanitární intervence, Svatý stolec tak obvykle činí neveřejnou formou, ale prostřednictvím diplomatických cest, které má k dispozici," uvádí v prohlášení P. Lombardi, ředitel tiskového střediska Svatého stolce.

Biskupové na Velehradě ocenili významné osobnosti

Po slavnostní poutní mši svaté 5. července na Velehradě ocenila Česká biskupská konference několik významných osobností z různých oblastí veřejného života. Představujeme oceněné pro rok 2022.
05.07.2022

Cyrilometodějská pouť s modlitbami za Ukrajinu

Namísto horkem rozpáleného nádvoří vítaly letos tisíce poutníků na Velehradě mraky a déšť. Ani ten je ale neodradil od účasti na mši svaté z Národní cyrilometodějské pouti, po dvou letech opět bez protiepidemických omezení. Hlavním celebrantem byl kardinál Michael Czerny, prefekt Dikasteria pro podporu integrálního lidského rozvoje a blízký spolupracovník papeže Františka.
05.07.2022

Arcidiecéze olomoucká má nového administrátora, zvolen byl biskup Josef Nuzík

V Olomouci se dnes, v pondělí 4. července 2022, sešel tzv. sbor poradců, aby po odchodu arcibiskupa Jana Graubnera, který se v sobotu ujal vedení pražské arcidiecéze, zvolil podle předpisů církevního práva nového administrátora olomoucké arcidiecéze. Stal se jím dosavadní pomocný biskup a generální vikář Josef Nuzík.
04.07.2022

Fotogalerie: Uvedení arcibiskupa Graubnera na svatovojtěšský stolec

V sobotu 2. července 2022 předal dosavadní pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka pražskou arcidiecézi svému nástupci v úřadu, dosavadnímu olomouckému arcibiskupovi Janu Graubnerovi. Prohlédněte si fotografie od členů spolku Člověk a Víra.
02.07.2022

Mons. Jan Graubner se stal novým pražským arcibiskupem

Dosavadní olomoucký arcibiskup Jan Graubner po přečtení papežské buly při dnešní mši v katedrále sv. Víta na Pražském hradě usedl do křesla symbolizujícího arcibiskupský stolec, a stal se tak 37. pražským arcibiskupem, metropolitou a primasem českým.
02.07.2022