Prohlášení P. Federica Lombardiho k odsouzení Tárika Azíze

Dnes dopoledne (27. 10. 2010) vydalo tiskové středisko Svatého stolce prohlášení ředitele P. Federica Lombardiho k vynesení rozsudku trestu smrti iráckého Nejvyššího soudu nad Tárikem Azísem, bývalým členem vlády Saddáma Husajna.
Publikováno: 27. 10. 2010 16:00

Vatikán: "Postoj katolické církve k trestu smrti je známý. Přejeme si tedy, aby rozsudek proti  Tárikovi Azízovi nebyl vykonán a dala se tak přednost usmíření a obnovení míru a spravedlnosti v Iráku po obrovském utrpení, kterým prošel.

Co se týče možné humanitární intervence, Svatý stolec tak obvykle činí neveřejnou formou, ale prostřednictvím diplomatických cest, které má k dispozici," uvádí v prohlášení P. Lombardi, ředitel tiskového střediska Svatého stolce.

Podpořme zaměstnávání handicapovaných dívek

Dívčí katolická střední škola Praha handicapované dívky nejen vzdělává, ale rovněž i zaměstnává – ve školní chráněné dílně Inspirace. Prosíme, podpořte nebo svým známým doporučte kampaň na Startovači zaměřenou právě na pomoc zaměstnávání handicapovaných dívek a žen. Zde: https://www.startovac.cz/projekty/inspirace-pro-tebe/ Děkujeme!!!

Přímé přenosy bohoslužeb od 27. ledna do 2. února 2020

Všem, kdo se nemohou zúčastnit mše svaté v kostele a chtěli by se připojit alespoň prostřednictvím médií, nabízíme přehled bohoslužeb, vysílaných během následujících dní přímým přenosem v Televizi Noe a Radiu Proglas.
27.01.2020

Prohlášení předsednictva Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) a předsedy Komise biskupských konferencí zemí Evropské unie (COMECE) k 75. výročí osvobození německého nacistického vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau.

27.01.2020

"Dejme v sobě prostor Božímu Slovu" připomněl papež František u příležitosti neděle Božího slova

V neděli dopoledne sloužil římský biskup v bazilice sv. Petra mši u příležitosti neděle Božího slova, kterou stanovil v roce 2019 na svátek sv. Jeronýma (30. září) v listu Aperuit illis.
26.01.2020

Papež František: Naší povinností je plnit přednostní přání Boha spasit všechny

V římské bazilice sv. Pavla za hradbami se v sobotu odpoledne konala bohoslužba nešpor, jak je zvykem na svátek Obrácení sv. Pavla, kterým se končí Týden modliteb za jednotu křesťanů.
25.01.2020