Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zaměstnanec Charity ČR pomáhá obětem katastrof v Indonésii

Datum publikace29. 10. 2010, 17.15
TiskTisk

Indonésii zasáhly tento týden dvě přírodní katastrofy: tsunami u ostrovů Mentawai a současně výbuch sopky Mount Merapi. Obě neštěstí si vyžádala oběti na životech. Charita ČR vyhlásila finanční sbírku, se svými partnery již začala v postižených oblastech pomáhat a na místo vyslala zaměstnance ze své indonéské mise v provincii Aceh.

Indonézie/ČR: Pondělní (25. října 2010) zemětřesení o síle 7,7 Richterovy stupnice vyvolalo nedaleko ostrovů Mentawai (jižně od ostrova Sumatra) místy až třímetrové ničivé vlny tsunami. Podle posledních zpráv si tsunami vyžádalo 408 lidských životů, dalších zhruba 300 lidí je stále pohřešováno. Poničeno bylo 650 budov, 4 školy, 6 kostelů a 5 mostů. V celé oblasti jsou zhruba 4 000 lidí bez přístřeší.

Úterní (26. října 2010) výbuch sopky Mount Merapi na ostrově Jáva si vyžádal již 33 lidských životů. Deset tisíc lidí bylo evakuováno a je jim poskytováno náhradní přístřeší.

Na pomoc obětem těchto katastrof Charita ČR vyhlásila sbírkové konto, na které je možné přispět v českých korunách na účet: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 115.

Přispět můžete také zasláním dárcovské SMS zprávy ve znění DMS INDONESIE na telefonní číslo 87 777.

Zaměstnanec indonéské mise Charity ČR v Acehu, Deni Sugiarto, je na cestě na Mentawai, kde se bude společně s pracovníky indonéské charity KARINA podílet na analýze potřeb obětí a distribuci humanitární pomoci.

Naše partnerská indonéská charita KARINA již na místo vyslala své zaměstnance a distribuuje humanitární pomoc osobám, které byly přesídleny v souvislosti s oběma katastrofami. Jedná se konkrétně o jídlo, přikrývky a dočasná přístřeší. Aktuální informace najdete na www.charita.cz a www.caritasczech.org.

Charita ČR působí v Indonésii od roku 2005. Nejdříve se věnovala distribuci humanitární pomoci a rekonstrukci poničených obydlí po obrovské vlně tsunami (ta udeřila 26. 12. 2004). Dnes se zaměřuje především na obnovu zdrojů obživy pro zemědělce a rybáře a také na humanitární pomoc při dalších přírodních katastrofách.

Kontaktní osoba: Vladislav Vik, programový manažer pro jihovýchodní Asii, Charita ČR, email: vladislav.vik@charita.cz, tel: 731604323.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou